Dostupni linkovi

Kovačević: Čeka se izveštaj unutrašnje kontrole EPS-a


EPS, ilustrativna fotografija
EPS, ilustrativna fotografija

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević izjavio je danas da taj odbor još nije dobio izveštaj unutrašnje kontrole EPS-a, kao i da ne očekuje da će ga danas dobiti.

"Unutrašnja kontrola je obavestila direktora da smatra da postoje neki prekršaji. Kada se taj proces završi, treba utvrditi koliko smo mi kao firma izgubili zbog nesavesnog i lošeg poslovanja, kao i da li je bilo nekih nameštaljki, odnosno dojave, nelojalne konkurencije", rekao je Kovačević gostujući na TV Pink.

Upitan da li je Nadzorni odbor kontaktirao MUP povodom izveštaja unutrašnje kontrole, Kovaćević je kazao da nije Nadzorni odbor, ali verovatno jeste stručne službe.

"Mi dobijamo informacije, dobićemo i sada, ali ne očekujem danas. Mi ne vodimo istragu i to treba dati stručnim i državnim službama. Posao direktora je bio da ljude koji nesavesno rade svoj posao skloni. Neke je smenio, neke je stavio na transfer listu. To bih i ja uradio da sam direktor", rekao je Kovačević.

Kovačević je juče novinarima potvrdio da je unustrašnja kontrola EPS-a otkrila da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je preduzeće oštećeno za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi.

On napominje da EPS i dalje drži 99 odsto tržišta pošto sada postoji slobodno tržište i EPS ima konkurenciju.

XS
SM
MD
LG