Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ponavlja se suđenje Dejanu Puzigaći za ubistvo Tatona


Bris Taton

Viši sud u Beogradu dozvolio je ponavljanje suđenja Dejanu Puzigaći jer je, ranije zbog bekstva, bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

U saopštenju suda se ukazauje da je krivično vanpretresno veće utvrdilo da su ispunjeni zakonski uslovi da se ponovi krivični postupak u kome je okrivljeni osuđen u odustvu.

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Puzigaća je prošle godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

On je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Puzigaća je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona nedavno je počelo i Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

XS
SM
MD
LG