Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zaječar: Hapšenja zbog krijumčarenja migranta


U akciji Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije uhapšene su četiri osobe u naselju Kraljevica, u Zaječaru, koje su pokušale da prokrijumčare 25 migranata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Migranti su zatečeni u automobilima "lada", kojim je upravljao M. Đ. (1956) i "ford fiesta", koji je vozio D. M. (1994), u kojem je na mestu suvozača bio N. J. (1993), svi državljani Republike Srbije iz okoline Šapca.

Njima je pomagao A.H. (1998) iz Avganistana, dodaje se u saopštenju.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zaječaru odredio im je pritvor do 30 dana zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Dodaje se da su od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile više od 15.300 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.

Od tog broja, njih oko 14.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika Vojske i policije, dok su ostali prevezeni u prihvatne centre širom Srbije.

U više od 80 različitih akcija, do sada je uhvaćen 91 krijumčar, dok se za 23 i dalje traga.

Najveći broj krijumčara je iz Srbije, njih 70, dok su ostali iz Bugarske (11), Pakistana (5), Avganistana (4) i Holandije (1). Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 1.200 migranata.

U ovim akcijama Zajedničke snage privremeno su oduzele ukupno 62 putnička vozila i 37 mini ven kombi vozila koje su koristili krijumčari, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG