Dostupni linkovi

Radončić: Koalicija SBB-SDA stabilna


Fahrudin Radončić, na svjedočenju u procesu protiv Nasera Keljmendija u Prištini 31. oktobra 2016.
Fahrudin Radončić, na svjedočenju u procesu protiv Nasera Keljmendija u Prištini 31. oktobra 2016.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), Fahrudin Radončić nakon današnjeg ročišta na Sudu BiH, gdje se protiv njega i još tri osobe vodi postupak komentarisao je svoje svjedočenje na sudu u Prištini na Kosovu u predmetu protiv Nasera Keljmendija, kazavši da je rekao istinu i da ništa nije rekao protiv Alije Izetbegovića.

"Na suđenju Naseru Keljmendiju na Kosovu kazao sam samo ono što znam, bio sam pod zakletvom, a o Aliji Izetbegoviću ništa nisam rekao, već sam samo iznio novinske natpise koji su postojali o cijelom slučaju oko ubistva Ramiza Delalića", istakao je Radončić.

Napomenuo je da je na Kosovu bio svjedok tužilaštva i da je rekao sve što zna i o Naseru Keljmendiju i o Ramizu Delaliću.

Radončić je nagalasio da je koalicija SDA-SBB stabilna, ali svako treba da radi svoj posao.

"Kada svjedočimo mi smo legalisti, kada nas optužuju mi smo legalisti, ali i kada radimo u koaliciji politički smo legalisti i ja ne vidim ozbiljan problem osim da moramo promijeniti način koaliranja. O jednoj temi ne možemo se dogovarati tri puta i obećavati nešto što ne možemo ispuniti", kazao je Radončić.

On se osvrnuo i na blokadu rada Parlamenta FBiH kazavši da nije krivac samo jedna stranka, već generalno odnosi između SDA i HDZ-a.

Naglasio je i da neće doći do promjena u Vladi FBiH, barem kada su u pitanju ministri SBB-a.

XS
SM
MD
LG