Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stefanović: Premijer strahuje da je meta bio Andrej Vučić


Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je tokom istrage zbog oružja koje je pronađeno u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda evidentirano 97 "bezbednosno interesantnih osoba", a da je saslušano njih 37. On je dodao da je premijer strahuje da je meta bio njegov brat Andrej Vučić.

Stefanović je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao i da su oni evidentirani u krugu od oko jedan kilometar od Jajinaca u danu kada je pronađeno oružje, kao i u prethodna dva dana, dodavši da je privedeno više osoba, ali da nikome nije određeno zadržavanje.

"Do sada smo saslušali njih 37", rekao je Stefanović, dodavši da je po onome što su preneli stručnjaci, u svemu vidi tragove ozbiljnog profesionalizma.

On je rekao da su sva bezbednosno interesantna lica u ta tri dana evidentirana u delu sela Rakovica–Jajinci–Jelezovac, u prečniku od jednog kilometra i da ne veruje da je to slučajno.

"Ne mogu da verujem da ljudi misle da je to slučajno i da smo slučajno našli (raketni bacač) 'zolju'. Imamo informacije koja su to lica, radi se intenzivno", rekao je Stefanović i dodao da su analizirane sve opcije koje su moguće i da ostale su "još dve ili tri" koje policija brižljivo razmatra.

Prema njegovim rečima, policija radi veoma intenzivo i analiziraju se svi tragovi, a neka od tih osoba su ranije bila osumnjčena za teška krivična dela i u žargonu su nazivana "pucači".

"Nećemo odustati, borićemo se svim sredstvima i videćemo kako će da se završi", naglasio je Stefanović, dodavši da policija i službe bezbednosti "još polako pletu mrežu".

On je napomenu i da je sigurno da je bilo propusta u radu nadležnih: "Sigurno je da je bilo propusta u radu svih nas, nemoguće je da toliko bezbednosno interesantnih lica bude na jednom mestu".

XS
SM
MD
LG