Dostupni linkovi

Radončić nastavio svedočenje u slučaju Keljmendija


Viza ističe danas: Fahrudin Radončić
Viza ističe danas: Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić nastavio je u ponedeljak svedočenje pred Osnovnom sudom u Prištini u slučaju Nasera Keljmendija, koji je, izmedju ostalog, optužen za ubistvo Ramiza Delalića 2006. godine.

Radončić je u petak tokom svedočenja izjavio da je za ubistvo Delalića apsolutno odgovorna "bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava", što je Delalić, kako je dodao, najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana pre njegove smrti.

Fahrudin Radončić je kazao tokom svedočenja da Keljmendija "nikada nije smatrao mafijašem i ubicom".

Tužilac je ranije čitajući optužnicu naveo da je Keljmendi u udruženom poduhvatu sa Fahrudinom Radončičem, Ekremom Lekićem, Muhamedom Gašijem, Milovanom Jeremićem, Ljubišom Buhom zvanim Čume, Milanom Ostojićem zvanim Sandokan, Naserom Orićem, Senadom Šahinpašićem, Nebojšom Vukomanovićem, Strahinjom Rašeta i drugima, organizovao, osnovao, nadzirao i upravljao direktno strukturom organizovane kriminalne grupe ili aktivno učestvovao u ovoj grupi, znajući da će njegovo učešće doprinijeti izvršenju teškog krivičnog dela teško ubistvo nad suparničkim kriminalnim vođom Ramizom Delalićem.

Radončić je medjutim svedok specijalnog tužioca EULEX-a u ovom slučaju, Andrew Hughesa. Predsedavajuća tročlanog sudskog veća je poljakinja Ana Adamska Gallant. Radončićevo svedočenje počelo je u četvrtak a trebalo bi da se završi danas, iako to ne znači da Radončić neće ponovo svedočiti u Prištini ili putem video linka.

Njemu viza za boravak na Kosovu ističe danas.

XS
SM
MD
LG