Dostupni linkovi

Ministar policije: Vučić sa porodicom na bezbednom


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa porodicom je prebačen na bezbedno mesto, nakon što su u blizini kuće njegovog oca u beogradskom naselju Jajinci pronađeni sanduci sa municijom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u uključenju u program Radio-televizije Srbije (RTS) sa lica mesta u Jajincima.

On je dodao da je municija pronađena u šumi nedaleko od mesta na kom zbog skretanja vozila moraju da uspore. Po njegovim rečima neko od građana je prijavio postojanje sanduka.

Stefanović nije želeo da odgovori na pitanje o detaljima saznanja kojima policija u ovom trenutku raspolaže, ali je podvukao da su sve okolnosti neobične jer je modus operandi kod likvidacija upravo takav – oružije se sakrije i pripremi, da bi potom po njega došli izvršioci.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Stefanović, takođe, podvlači da je zabrinut za bezbednost premijera Vučića, te da je neophodno usklađivanje rada bezbednosnih službi.

"Fizička zaštita koju ima premijer nije dovoljna", kazao je Stefanović i dodao da će, koliko večeras, tražiti da bezbednosne službe izađu sa informacijama koje imaju.

Ako nadležni ne mogu da kažu šta se događa, neka se povuku, sugeriše Stefanović, te napominje da je i sam spreman da se svakog trenutka povuče sa čelne pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je, povodom otkrivanja arsenala oružja u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, sve državne organe koji se bave bezbednošću premijera i njegove porodice, da budu posebno oprezni, s obzirom na "aktuelnu eskalaciju pritisaka na zemlju".

"Mnogima u svetu smeta zemlja i njen lider koji vode nezavisnu politiku, ne rade ni u čijem tuđem interesu, osim u interesu Srbije. Istorija je pokazala da oni uvek lako nađu srpsku ruku koja će za njih obaviti prljav posao", naveo je Dačić.

Sam Vučić je izjavio, nakon što su se u medijima pojavile prve nezvanične informacije o pronalasku sakrivenog oružja u Jajincima, da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i policije.

"Ne mogu da dajem nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem", rekao je za Kurir premijer Vučić.

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin pozvao je nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.

"Ovo sigurno nije prvi put, a, na žalost, neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade", rekao je Vulin.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović saopštila je povodom pronaleženja arsenala oružja u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, da od nadležnih bezbednosnih i policijskih organa očekuje sve kako bi zaštitili premijera i njegovu porodicu.

Prema pisanju medija, pronađen je raketni bacač - zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG