Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SIPA učestvovala u vježbi sa specijalnim snagama Britanije


Bosnia-Herzegovina -- Members of Bosnia's State Investigation and Protection Agency (SIPA) walk inside the buliding of Dnevni Avaz newspaper in Sarajevo, January 25, 2016

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH učestvovali su u Velikoj Britaniji na vježbi pod nazivom "Kambrijska patrola".

Vježbu, koja je održana od 10. do 22. oktobra i u kojoj je učestvovalo više od 120 timova, organizovala je 160. brigada Oružanih snaga Velike Britanije, saopšteno je iz SIPA..

Vježba "Kambrijska patrola", sa sedamdesetogodišnjom tradicijom, jedna je od najtežih i najzahtjevnijih na svijetu, koncipirana na način da timovi tokom rješavanja različitih scenarija pređu oko 80 kilometara sa opremom čija težina varira između 30 i 50 kilograma.

Tim od osam policijskih službenika Jedinice za specijalnu podršku SIPA uspješno je završio vježbu sa osvojenom srebrenom medaljom.

Učešće na ovoj prestižnoj vježbi značajno je za pripadnike jedinice SIPA-e zato što su još jednom provjerili svoju fizičku i psihičku snagu, te usvojili nova znanja i vještine u rješavanju specifičnih situacija u toku ruralnih operacija.

XS
SM
MD
LG