Dostupni linkovi

Nastavak svedočenja Radončića u slučaju Keljmendi


Drugi dan svedočenja Fahrudina Radončića, Priština
Drugi dan svedočenja Fahrudina Radončića, Priština

Pred Osnovnim sudom u Prištini nastavljeno je svedočenje Fahrudina Radončića u slučaju Nasera Keljmendija. Radončić je svedog tužilaštva. Svedočenje je nastavljeno pitanjima tužioca Andrewa Hughesa o poslovanju sa Šejlom Turković.

Tokom prvog dana trodnevnog svedočenja, tužilac je Radončiću postavio pitanja o njegovoj ulozi tokom rata u BiH i odnosima sa tadašnjim liderima na vlasti, o njegovom poslovanju nakon rata koje se povezuje sa medijima i nekretninama. Takođe je bilo reči i o poznanstvu sa Naserom Keljmendijem i Šejlom Turković, takođe svedokinjom u ovom slučaju.

I pored insistiranja tužilaca i sudije, Radončić nije mogao da se seti koje godine se i kako upoznao sa Naserom Keljmendijem.

"Ja mislim da su svi naši susreti bili potpuno slučajni ili spontani", kazao je Radončić.

Međutim, kazao je da njegovo ime figurira na listi partnera i saradnika njegove kompanije.

Prema navodima iz optužnice protiv Keljmendija, Radončić je povezan sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, što je ranije čitajući optužnicu naveo i međunarodni tužilac Andrew Hughes.

"Naser Keljmendi u udruženom poduhvatu prema našem spisu broj 23-60K sa Fahrudinom Radončičem, Ekremom Lekićem, Muhamedom Gašijem, Milovanom Jeremićem, Ljubišom Buhom zvanim Čume, Milanom Ostojićem zvanim Sandokan, Naserom Orićem, Senadom Šahinpašićem, Nebojšom Vukomanovićem, Strahinjom Rašeta i drugima, organizovao, osnovao, nadzirao i upravljao direktno strukturom organizovane kriminalne grupe ili aktivnio učestvovao u ovoj grupi, znajući da će njegovo učešće doprinijeti izvršenuju teškog krivičnog djela teško ubistvo nad suparničkim kriminalnim vođom Ramizom Delalićem", navedeno je u optužnici.

XS
SM
MD
LG