Dostupni linkovi

Podgorički mediji: Dikića prijavio jedan od članova grupe


Privođenje Bratislava Dikića, Podgorica
Privođenje Bratislava Dikića, Podgorica

Podgorička štampa piše danas da je grupu predvođenu bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem koja je uhapšena uoči izbora u Crnoj Gori pod optužbama za terorizam policiji prijavio jedan od njenih članova, Mirko Velimirović (45) iz Zubinog Potoka.

Kako navode Vijesti i Pobjeda, to piše u naredbi za sprovođenje istrage specijalnog tužioca Saše Čađenovića koji je za pokušaj terorizma pored Dikića, osumnjičio Kristinu Hristić i Aleksandra Sinđelića za kojim se traga, dok se ostalima na teret stavlja kriminalno udruživanje.

U tom tužilačkom dokumentu otkriveno je na koji način su crnogorske bezbjednosne službe "spriječile da se Crna Gora zavije u crno", pišu Vijesti.

"Velimirović je doprinio otkrivanju kriminalne organizacije", piše u Čađenovićevoj naredbi koju prenosi podgorička štampa.

Navodno, njegovo zaduženje u terorističkoj grupi bilo je da nabavi oružje, municiju, uniforme, prenosi poruke, obezbjeđuje im prostor u kom će boraviti i skladištiti oružje.

Velimirović je odao plan kada je, po navodima u štampi, navodno od Sinđelića preuzeo 15.000 eura za koje je trebalo da kupi 50 automatskih pušaka i tri sanduka municije "koje će smestiti u kući koju bi iznajmio u Podgorici".

XS
SM
MD
LG