Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Novi Sad: Prva zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade posle 13 godina


Igor Mirović i Aleksandar Vučić, Novi Sad

Zakon o finansiranju Vojvodine biće donet ali trenutno nema problema oko finansiranja nadležnosti Vojvodine, poručeno je nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade u Novom Sadu. Dogovoreno je da će iz republičkog budžeta biti obezbeđen novac za razvojne projekte u Vojvodini.

Približno dvadeset projekata u Vojvodini dobiće finansijsku podršku iz republičkog budžeta, dogovoreno je na zajedničkoj sednici. Među tim planovima je i završetak takozvanog Ipsilon-kraka na koridoru deset kod Subotice, zatim Klinički centar u Novom Sadu, kao i Subotičko pozorište i obnova škola i vrtića u Vojvodini.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da će Zakon o finansiranju Vojvodine biti donet ali da je trenutno dobra saradnja sa republičkim organima, pa samim tim nema ni problema oko finansiranja nadležnosti Vojvodine

"Imaćemo značajnu podršku u budžetu Vojvodine za sledeću godinu", rekao je on.

Predsednik republičke Vlade Aleksandar Vučić rekao je da će republika pomoći Vojvodini.

"Vojvodina dobija 55,6 milijardi u odnosu na 789 milijardi dinara rashoda republičkog budžeta. Nemamo problema oko finansiranja osim ako hoćete da pravite političke probleme. O zakonu ćemo da razgovaramo. Pokrajinska vlada se bavi razvojnim projektima, nema obavezu da isplaćuje plate i penzije. Nema striktne obaveze kao republička Vlada i mi hoćemo da pomognemo Vladi Vojvodine u toj razvojnoj politici", rekao je Vučić.

Ova zajednička sednica dveju Vlada je bila prva nakon trinaest godina.

Nakon sednice, članovi pokrajinske i republičke Vlade učestvovali su na vojnoj paradi povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG