Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Poznat identitet četvrtog pomagača Sanjina Sefića


Ilustracija

Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo objavilo je u srijedu da je uhapšen i četvrti pomagač Sanjina Sefića, osumnjičenog da je 10. oktobra automobilom ubio dvije studentice na pješačkom prijelazu u Sarajevu.

Još jučer su uhapšena tri pomagača među kojima su, kako mediji nezvanično saznaju, Dino Alić (1994), Sara Sefić (1987), sestra Sanjina Sefića i Suad Nišić (1988), a svi oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo, odnosno, da su pomogli Sefiću u bijegu nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, četvrti pomagač Sanjina Sefića koji je uhapšen naknadno jeste Amar Salihović, koji je rođen 1992. godine u Rogatici. On je već predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva i bit će zadržan 24 sata kako bi dežurni kantonalni tužilac izvršio obradu nad njim.

Ostale informacije govore da su policijski službenici IV policijske uprave Salihovića uhapsili u utorak oko 18 sati, a također pod optužnicom da postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Navodi se da je Amar Salihović već od ranije poznat policiji, a početkom juna 2015. godine uhapšen je u velikoj akciji Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga sarajevskog Ministarstva za unutrašnje poslove.

Tom prilikom je kod njega pronađeno 25 grama marihuane, a s njim je uhapšeno još nekoliko osoba.

XS
SM
MD
LG