Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlada CG: Tužilaštvo da saopšti detalje hapšenja i stavi tačku


Duško Marković, potpredsjednik Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo u najkraćem roku javnost obavijestiti o važnim detaljima hapšenja 20 državljana Srbije, kako bi se stavila tačka na politikanstvo i spekulacije, poručio je potpredsjednik Vlade, Duško Marković.

Državljani Srbije, njih 20, uhapšeni su zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Sumnja se da su namjeravali da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom u izbornoj noći izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa.

Marković je agenciji MINA kazao da je Crna Gora pokazala da je zrela demokratska država, sa snažnim i nezavisnim institucijama, koje mogu da obezbijede mir i stabilnost.

„Cijenim da je akcija hapšenja 20 osoba, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam, izvedena na profesionalan i zakonit način“.

„Po saznanjima Vlade Crne Gore, ova aktivnost uhapšene grupe srpskih državljana nije povezana sa vlastima Republike Srbije, njenim zvaničnicima ili bilo kojom institucijom. Neobična su čuđenja srpskih zvaničnih i komentarisanje osnovanosti optužbi protiv uhapšenih“, rekao je on.

Marković, dodao je, vjeruje da su svi zajedno privrženi principima podjele vlasti, nezavisnosti institucija za sprovođenje zakona i zato vjeruje da se, kako je kazao, treba uzdržati od ulaženja u meritornost njihovih odluka.

„Dozvolimo da institucije rade svoj posao. Vlada očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo u najkraćem roku javnost obavijestiti o važnim detaljima ovog slučaja kako bi se stavila tačka na politikanstvo i spekulacije“, rekao je on.

XS
SM
MD
LG