Dostupni linkovi

Ministar policije Stefanović tužio Vesnu Pešić i 'Peščanik'


Vesna Pešić
Vesna Pešić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, kao i tog portala kojom traži 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda.

Tužbu je u ime Stefanovića podnela advokatska kancelarija, a u njoj se navodi da je "Vesna Pešić-novinar" i da je "maliciozno i netačno preneta izjava Srefanovića povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici", koju je dao za RTS.

Tužba je podneta zbog teksta Vesne Pešić u kom, pored ostalog, piše da je "jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva" i da "do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji. Možda zato što se on uvek pojavljuje posle Vučića da 'zapuši' preostale rupe. I kakve bisere je prosuo ovoga puta? Izjavio je da je 'spin' to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali...".

U Stefanovićevoj tužbi se navodi da je "ironija da su tuženi, boreći se za pravnu državu i afirmaciju principa ljudskih prava i sami, i nadamo se iz nehata, povredili iste".

Vesna Pešić je na Tviteru napisala da je ministar tužio nju, urednice i Peščanik "za duševne boli" koje mu je nanela u tekstu o rušenju Hercegovačke. "Oni tuže, ej", dodala je ona na Tviteru.

XS
SM
MD
LG