Dostupni linkovi

Drecun: Vlada obavestila EU da ne prihvata odluku o Trepči


Trepča
Trepča

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun rekao je da će Brisel pre ili kasnije morati da reaguje na odluku kosovske skupštine da kako je rekao, "prisvoji Rudarsko metalurški kombinat 'Trepča'" samim tim što je Vlada Srbije poslala zvanično pismo evropskoj zajednici povodom toga.

Drecun je, gostujući na RTS, rekao da je vlada u pismu detaljno objasnila zašto ne može da se prihvati takvo ponašanje Prištine i koje sve štetne posledice nosi takva odluka, da je Vlada Srbije ne prihvata, a kako kaže - preduzete su i snažne diplomatske aktivnosti.

"Srbija nema veliki manevarski prostor, ali ima mogućnosti da se neke nepovoljne stvari zaustave i isprave i da se krene u proces dogovaranja. Problem Trepče je od izuzetnog značaja za opstanak srpskog naroda i ne može da se reši bez Beograda i srpskog naroda. Priština je nasiljem većine pokušala da nametne volju koju srpski narod ne prihvata", rekao je Drecun.

Dodao je da je nedopustivo da se nadglasavaju predstavnici srpske zajednice na Kosovu i da moraju da se uvažavaju njihovi stavovi.

Prema njegovim rečima, takvim potezima Priština pokušava da "nametne presedan i da svu imovinu Srbije koja se nalazi na Kosovu, proglasi imovinom Kosova".

XS
SM
MD
LG