Dostupni linkovi

Plenković i Petrov postigli dogovor


Andrej Plenković
Andrej Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i čelnik Mosta Božo Petrov potvrdili su u petak u zajedničkoj izjavi da je postignut dogovor o svim bitnim pitanjima rada njihove buduće zajedničke Vlade za koju očekuju da će imati stabilnu potporu parlamentarne većine.

Prilikom povratka u središnjicu HDZ-a, novinari su Plenkovića upitali tko je 15. Mostov zastupnik koji HDZ-u daje potpis, na što je Plenković rekao da ne zna te da će 15 potpisa zastupnika Mosta dobiti u ponedjeljak. ''Pitajte Petrova'', odgovorio je kratko.

Petrov, prilikom davanja zajedničke izjave danas u podne, nije želio otkriti tko je taj 15. zastupnik koji je došao u okrilje Mosta. Naime, Most je na izborima dobio 13 mandata, a u međuvremenu od izbora pridružio im se Hrvoje Runtić koji je u Sabor izabran na listi Živog zida. Stoga za sada ostaje misterij tko je taj 15. zastupnik iz redova Mosta.

Plenković je istaknuo kako su vodili angažirane i partnerske razgovore te su na jučerašnjem sastanku postigli dogovor.

Prvenstveno se radi o prihvaćanju sedam jamstava Mosta, izbora za Hrvatski Sabor, o radu Vlade u smislu programa te oko ustroja i sastava Vlade, broja portfelja koji će biti u nadležnosti Mosta i rotirajućoj koncepciji na čelu Sabora.

Lider HDZ-a izvijestio je kako će prve dvije godine predsjednik Sabora biti iz redova Mosta i da će to biti Božo Petrov, ali ime osobe iz redova HDZ-a, kojoj će nakon te dvije godine biti povjerena pozicija predsjednika Sabora, još nije htio otkriti.

Na pitanje o broju potpisa koje nosi predsjednici na Pantovčak u ponedjeljak, rekao je da će ih imati više od 90. ''Možda poneki pristigne još i prije ponedjeljka'', zadovoljan je Plenković.

XS
SM
MD
LG