Dostupni linkovi

Karikature Petričića od sutra u NIN-u


Dušan Petričić u Politici
Dušan Petričić u Politici

Karikature Dušana Petričića od sutra će izlaziti u nedeljniku NIN, nakon prekida saradnje sa Politikom, piše današnji Blic.

Kako navode u Blicu, u novom broju NIN-a koji će sutra biti u prodaji, biće dve Petričićeve karikature, poslednja koja je u Politici objavljena 25. septembra, a premijerno će biti i jedna nova koja bi bila objavljena u Politici 2. oktobra da mu nije otkazana saradnja sa tim listom.

Petričić je za novi NIN dao intervju u kome je izneo uverenje da saradnju sa njim nije prekinuo v. d. glavnog urednika Politike Žarko Rakić, već da je na to direktno uticao premijer Aleksandar Vučić.

"Posao karikaturiste je da napada i karikira vlast. Ne postoji previše oštra karikatura. Mera njene oštrine mora biti adekvatna količini nepočinstva koje vlast čini", objasnio je Petričić za NIN.

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk naveo je da se sa Petričićem "lako i brzo dogovorio, iako su se prethodni poslodavci žalili da je skup, da ne poštuje rokove i da mnogo crta Vučića".

"Petričić je prvu karikaturu dostavio dan pre roka, nije ni toliko skup za autora koji je nagradjivan širom sveta, a jedino što je tačno jeste da na njegovim karikaturama ima mnogo Vučića, ali nama to ne smeta", rekao je Ćulibrk.

Nedeljno izdanje Politike izašlo je bez uobičajene Petričićeve karikature na naslovnoj strani, pošto je sa njim prekinuta višegodišnja saradnja.

XS
SM
MD
LG