Dostupni linkovi

OEBS: U CG nema nepravilnosti u izbornom procesu


Ilustracija
Ilustracija

Posmatračka misija OEBS-a zadužena za nadgeladnje izbora u Crnoj Gori u svom prvom privremenom izvještaju, uoči izbora parlamentarnih izbora koji će se održati 16. oktobra, konstatuje da je Državna izborna komisija (DIK) za sada ispunila sve zakonske rokove, saopštio je za Radio Slobodna Evropa šef misije Roman Jakič.

Posmatrači su ustanovili i da „svi učesnici mogu slobodno da sprovode kampanju“.

„Očekujemo da će svi učesnici u izbornom procesu poštovati rezultate izbora jer do sada OEBS nije ustanovio neke nepravilnosti. Ako bi tako ostalo i poslije izbora, nadam se da će svi učesnici poštovati izborni rezultat“,ocijenio je šef posmatračke misije OEBS za nadgeladnje izbornog procesa Roman Jakič.

On nije želio da komentariše eventualno podizanje tenzija iizjave pojedinih policijskih funkcionera o navodnom pripremanju nereda ali je kazao da se OEBS nada da će izborni dan proteći mirno i bez konflikta.

Posmatračkoj misiji OEBS u Podgorici, koja izborni proces nadgleda od 8. septembra pridružiće se još 170 posmatrača koji će nadgledati izborni dan, a misija će raditi do 26. oktobra, rekao je Jakič.

XS
SM
MD
LG