Dostupni linkovi

Kovač: Dačić papinu izjavu neprimereno interpretirao


Ivica Dacic i Miro Kovacc
Ivica Dacic i Miro Kovacc

Hrvatski ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Miro Kovač ocenio je danas da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o izjavi pape Franje da je preobraćanje pravoslavaca veliki greh i da je to najveća osuda Vartikana do sada prema postupcima Alojzija Stepinca - "izvađena iz konteksta i neprihvatljivo i neprimereno interpretirana", prenosi Hina.

"Odluku o kanonizaciji doneće Sveta Stolica, to je vrlo jasno. Pogledao sam govor Svetog Oca u Gruziji i čini mi se da je izjava koju je upotrebio gospodin Dačić izvađena iz konteksta i na neki način neprihvatljivo i neprimjereno interpretirana", smatra Kovač.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je juče da izjava pape Franje da je preobraćanje pravoslavaca veliki greh, predstavlja dosad najveću ogradu i osudu Vatikana prema postupcima hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca.

Papa Franja je prilikom susreta s predstavnicima katoličke zajednice u Gruziji rekao da katolici ne smeju da pokušavaju da preobrate pravoslavce i da je pokušaj nasilnog vrbovanja vernika "veliki greh".

XS
SM
MD
LG