Dostupni linkovi

Sud potvrdio da je Karamarko bio u sukobu interesa


Karamarko se na odluku Suda može žaliti Visokom upravnom sudu

Upravni sud u Zagrebu odbio je zahtev bivšeg šefa HDZ Tomislava Karamarka, kojim je tražio da se odluka nadležna komisija o tome da je kao potpredsednik Hrvatske Vlade bio u sukobu interesa.

Upravni sud je istovremeno potvrdio da je odluka Komisije za sprečavanje sukoba interesa bila zakonita, a Karamarko se na odluku Suda može žaliti Visokom upravnom sudu.

Dalija Orešković, predsednica Komisije za utvrđivanje sukoba interesa rekla je za Index.hr da je ova presuda izuzetno značajna za praksu tog tela.

Podsetimo, Poverenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je 15. juna a većinom glasova da je prvi potpredsjednik vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog iznošenja ličnih stavova i predloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a pogotovo na sastanku Saveta za saradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savetnik mađarske naftne kompanije MOL, Josip Petrović te stavova koje je kao zvaničnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

XS
SM
MD
LG