Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šutanovac novi predsednik Demokratske stranke


Želja nam je da budemo stožerna stranka opozicije: Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac izabran je za novog predsednika Demokratske stranke pošto je na izborima za lidera DS-a osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu održanom u subotu.

Novoizabrani predsednik DS-a Dragan Šutanovac zahvalio je članstvu stranke na podršci, poručivši da je neposredan izbor rukovodstva DS-a pokazna vežba za celu Srbiju.

Šutanovac je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, rekao da je DS posle ovih izbora doživela najveću kadrovsku promenu, i da sada sledi nova epoha u kojoj će stranka ponuditi nova rešenja za građane.

"Želja nam je da budemo stožerna stranka opozicije, koja će na sledećim izborima pobediti katastrofalni režim Aleksandra Vučića", rekao je Šutanovac novinarima u DS-u.

On je rekao da će politika DS biti bazirana na običnom čoveku i životu, jer kako je dodao, Srbija je danas devastirana, smanjuju se plate i penzije, povećavaju porezi, uvedene su akcize na struju, a vladi Srbije važniji je Međunarodni monetarni fond i deficit od života građana.

"Ovi izbori u DS bili su pokazna vežba za celu Srbiju kako mogu na direktnim izborima da se izaberu predsednik i potpredsednici", rekao je Šutanovac i dodao da se nada da će novi vid izbora biti model i za druge stranke.

Dodao je da će od danas stranka biti mesto sabiranja a ne rasipanja, a upitan da li to znači i povratak nekadašnjeg predsednika DS-a Borisa Tadića, Šutanovac je rekao da Tadić još nije izrazio želju da se vrati u stranku, kao i da tu odluku ostavlja njemu.

XS
SM
MD
LG