Dostupni linkovi

Saša Janković: Nisam nikakav kandidat


Saša Janković, ombudsman Srbije
Saša Janković, ombudsman Srbije

"Radim kao Zaštitnik građana i svi moji napori su usmereni da posao, ako radim dobro radim još bolje, ako radim loše da to poboljšam, i nisam u situaciji da na nešto što drugi pričaju kažem ni da, ni ne," izjavio je ombudsman Saša Janković komentarišući izjave nekih članova skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava da je predsednički kandidat.

Nisam nikakav kandidat, a isto tako i predsednik države Tomislav Nikolić radi svoj posao, rekao je Janković koji ukazuje da ne razume kako neki državni funkcioneri govore o kandidaturama i pre nego što su izbori raspisani.

Ne smem da kažem ni ne, istakao je Janković, jer pravo da se bira i da bude biran je osnovno ljudsko pravo.

"Svakog dana savetujem građane da kroz postupke ne smeju da se odreknu nijednog prava i niko nema pravo da se izjasni unapred i odrekne nekog prava", rekao je Janković i naveo primer poslodavaca koji traže od buduće zaposlene da se odreknu prava na porodiljsko odsustvo, iako to ne bi smeo ni da pita.

"Ne smem da kažem ni ne i sasvim sigurno kada dođe vreme odluku ću doneti sam bez pritisaka. Ja tu temu nikada nisam ni otvorio", rekao je Janković

XS
SM
MD
LG