Dostupni linkovi

Mediji: Privedeno petoro zbog eksplozije u Njujorku


Guverner i gradonačelnik Njujorka Andrew Cuomo i Bill de Blasio dolaze na mesto gde se dogodila eksplozija, 18. septembar
Guverner i gradonačelnik Njujorka Andrew Cuomo i Bill de Blasio dolaze na mesto gde se dogodila eksplozija, 18. septembar

Američke federalne vlasti privele su pet osoba zbog moguće povezanosti za eksplozijom u Njujorku, prenose lokalni mediji pozivajući se na neimenovane izvore

Njujorkški ogranak FBI-ja objavio je, međutim, na svom Tviter nalogu da "niko nije optužen zbog povezanosti sa eksplozijom u okolini Čelsija", u kojoj je povređeno 29 osoba.

Kako primećuje AFP, FBI nije pomenuo nikakva privođenja.

"Zaustavili smo saobraćaj radi potreba istrage, ali niko nije optužen za bilo kakav zločin. Istraga se nastavlja", saopštio je Njujorški FBI preko Tvitera.

Njujorški mediji prenose da je pet osoba privedeno na ispitivanje.

Saobraćaj je blokiran oko 9:30 ujutru, na mostu Veracano koji povezuje Bruklin sa Stetn ajlendom.

"Njujork dejli njuz" prenosi da je u jednom automobilu pronađeno oružje.

List navodi i da je jedna osoba identifikovana korišćenjem snimaka nadzornih kamera, ali da je ostalo nejasno da li se on nalazi među petoricom privedenih.

Portparol policijske uprave Njujorka je odbio da potvrdi pisanja medija, samo je potvrdio da je "istraga u toku", prenosi AFP.

Druga bomba, koju je policija pronašla četiri bloka dalje od mesta eksplozije, predata je FBI-ju i nalazi se u Virdžiniji, u laboratoriji za forenzičko ispitivanje.

Nekoliko sati ranije u Nju Džersiju, aktivirana je eksplozivna naprava sakrivena u kanti za đubre. Niko nije povređen ali je trka marinaca, koja se održava u toj oblasti, otkazana iz bezbednosnih razloga.

U nedelju je u Nju Džersiju zaustavljen železnički saobraćaj između aerodroma Njuork i grada Elizabet, zbog izveštaja da se na toj relaciji nalazi sumnjiv paket.

Gradonačelnik grada Elizabet Kris Bolvidž rekao je da su dva prolaznika u blizini železničke stanice primetili paket u kanti za otpadke i da su ga uzeli. Nakon što su u paketu primetili cevi i žice, bacili su ga i pozvali policiju.

Nakon pregleda paketa, utvrđeno je da je moguće da je u pitanju "naprava koja može biti u funkciji bombe" izjavili su pripadnici FBI na licu mesta.

XS
SM
MD
LG