Dostupni linkovi

Uhapšenima u Kotoru mjesec dana pritvora


Kotor
Kotor

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je jednomjesečni pritvor za devet osoba koje su prije tri dana uhapšena u Kotoru zbog sumnje da pripadaju kriminalnoj organizaciji.

U velikoj akciji Sektora kriminalističke policije i Specijalnog policijskog odjeljenja uhapšen je i komandir u Odjeljenju bezbjednosti Kotor Zlatko Samardžić.

Svi uhapšeni su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte bezbjednosti, zloupotrebu službenog položaja, omogućavanje uživanja droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Crnogorska policija traga za još sedam osumnjičenih koji su u bjekstvu.

Crnogorki mediji su ranije prenijeli da se uhapšeni dovode u vezu sa kavačkim kriminalnim klanom a akcija je uslijedila nakon serije obračuna u tom gradu.

Nedavno su u tom gradu u bombaškom napadu stradale dvije osobe - Goran Biskupović, koji je važio za člana takozvanog škaljarskog klana i Miloš Bošnjak, za kog se vjeruje da je samo slučajno u momentu napada bio s njim.To je tek posljednji u nizu zločina u dugogošinjem sukobu dva zaraćena klana.

XS
SM
MD
LG