Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Duraković negira kupovinu glasova i optužuje srpske stranke


Ćamil Duraković

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković odbacio je tvrdnje da se na terenu za njega kupju glasovi za predstojeće lokalne izbore u BiH i optužuje da je koalicija srpskih stranaka, okupljenih oko Milorada Dodika, odlučila da po svaku cenu, i uz brojna kršenja zakona, preuzme vlast u Srebrenici.

"Već mesecima upozoravam na fiktivne prijave državljana Srbije koji će na dan izbora doći u Srebrenicu da nama, Srebreničanima, biraju vlast, što nije naišlo na nikakvu reakciju Centralne izborne komisije. Niko ne reaguje ni na činjenicu da kandidat srpskih stranaka za načelnika Mladen Grujičić svoju predizbornu kampanju vodi uglavnom u Srbiji, niti na najave organizovanog prevoza za glasače iz Srbije", naveo je Duraković, prenela je Fena.

Dodao je da mu se, dok SNSD "neometano priprema izborni inžinjering 2. oktobra", ovih dana obraćaju brojni Podrinjci u dijaspori koji još nisu dobili glasačke listiće, a "proverom u centralnom biračkom spisku, utvrdili su da su njihove adrese stanovanja u bazi podataka CIK-a nepoznate adrese u Srbiji".

Istovremeno, negirao je optužbe u pojedinim medijima na račun bošnjačkih stranaka da za njega kupuju glasove, navodeći da takve tvrdnje oprovrgava stanje na terenu, gđe se sve više Bošnjaka žali da se upravo njima nudi novac za glas za srpskog kandidata.

"Kao načelnik Opštine Srebrenica osećam odgovornost da izborni proces protekne u fer i poštenoj atmosferi. Koliko god truda ulagao SNSD da ućutka glas naroda u entitetu Republika Srpska, ja ću učiniti sve da 2. oktobra svim građanima Srebrenice bude omogućena realizacija njihovih demokratskih prava", rekao je Duraković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH.

XS
SM
MD
LG