Dostupni linkovi

Pokret Dosta je bilo traži ocenu ustavnosti rada Zukorlićevog univerziteta


Saša Radulović, lider pokreta Dosta
Saša Radulović, lider pokreta Dosta

Pokret Dosta je bilo podneo je danas inicijativu Ustavnom sudu Srbije kojom se traži ocena ustavnosti zaključka Vlade Srbije da Univerzitetu u Novom Pazaru omogući rad.

"Ustavnom sudu se predlaže da se obustavi izvršenje tog zaključka i da se otvori javna rasprava na koju bi bio pozvan akademik Dušan Teodorović koji je prvi ukazao na neustavnost zaključka", navedeno je u saopštenju.

Dosta je bilo je saopštio i da Univerzitet u Novom Pazaru od 2002. godine do danas nije dobio akreditaciju Komisije za akreditaciju, jer ne ispunjava ni osnovne uslove za rad, počev od uslova za rad do profesorskog kadra.

"Zahvaljujući političkim dilovima sa vlašću muftija Muamer Zukorlić ipak uspeva da radi i ubire profit od tog biznisa. Iako Zakon o visokom obrazovanju obavezuje visokoškolske ustanove da dobiju akreditaciju i uprkos tome što Zukorlić nema pozitivno mišljenje komisije, Vlada Srbije donela je zaključak kojim neustavno izdvaja Zukorlićev univerzitet iz zakonskog okvira Srbije", naveo je pokret.

Dosta je bilo je ocenio i da iza "te neustavne odluke stoje isključivo politički interesi vladajuće Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića, čiji je Zukorlić politički partner".

XS
SM
MD
LG