Dostupni linkovi

Srbija: Dve velike policijske akcije, uhapšene desetine osumnjičenih


Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije
Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije

U Srbiji je u dve velike policijske akcije uhapšeno u jednoj trideset osoba u drugoj su privedena 123 lica.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je u saradnji sa nemačkom policijom, uhapšeno je 30 osoba osumnjičenih za prodaju narkotika.

Kako je istakao, nakon 13 meseci istrage sprovedena je akcija hapšenja u nekoliko gradova Srbije. Jedan deo uhapšenih živeo je na teritoriji Nemačke i zbog toga je bila neophodna saradnja sa njihovom policijom.

"Ovim je zadat ozbiljan udarac organizovanim kartelima", kaže Stefanović.

Zaplenjeno je 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je sedam laboratorija za narkotike. Ukupna vrednost droge je, kako je istakao, 20 miliona evra.

Stefanović ističe da je vođa ove grupe J.J. (33) iz Beograda koji je uhapšen danas a koji je i vođa navijača jednog od fudbalskih klubova iz Beograda.

Stefanović dodaje da je tokom ove akcije zaplenjena i veća količina oružja.

Poternica je raspisana za M.P, D.S i J.V. Oni se sumnjiče da su distribirali drogu u Srbiji. Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili više kilograma različitih narkotika. Njima je droga zaplenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

U odvojenoj policijskoj akciji koja je izvedena u više gradova Srbije privedeno je 123 osoba, a za osam se još traga. Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal, ubistvo, trgovinu ljudima, tešku kražđu, silovanje.

Danas je u okviru te akcije zaplenjeno 186 kilograma marihuane, 450 stabljika kanabisa, tablete, tri pištolja, automatska puška i municija.

U Šapcu je jedna osoba uhapšena zbog silovanja deteta izvršenog 2001. godine, a u Bogatiću je jedna osoba uhapšena zbog sumnje da je maloletnu žensku osobu držala zaključanu, seksualno zlostavljala i podvodila po ugostiteljskim objektima. Jedan muškarac je uhapšen zbog silovanja te maloletne osobe na lokalnom groblju u Bogatiću.

Unutrašnja kontrola privela je devet pripadnika policije zbog zloupotrebe službenog položaja. Oni se sumnjiče da su u budžet Srbije uplaćivali manja sredstva od registracije vozila nego što je bilo predviđeno.

Privedena je i organizovana grupa od 15 članova koja je uz pomoć falsifikovanih isprava registrovala nepostojeća vozila, a potom ih lažno prijavljivala kao ukradena i uzimala odštetu od osiguravajućih društava.

XS
SM
MD
LG