Dostupni linkovi

Milanović: Vlast u Beogradu ponaša se kao da je osnovala EU


Zoran Milanović
Zoran Milanović

Predsjednik Socijaldemokratske partije Republike Hrvatske (SDP) Zoran Milanović u Vukovaru je u subotu komentirao uhićenje hrvatskog špijuna u Beogradu te rekao kako ga ne bi začudilo da je riječ o konstrukciji, posebno u svjetlu činjenice što se vlast u Beogradu "ponaša kao da je osnovala Europsku uniju", javlja Hina, prenosi Fena.

Ljudima u regiji poručio je da gledaju što vlast u Beogradu radi "kako one kod nas koji ništa ne razumiju, tako i Bošnjake u Bosni i Hercegovini koji moraju vidjeti tko im je prijatelj, a tko ne".

Aktualnu srbijansku politiku ocijenio je kontinuirano agresivnom i nazadnom te politikom koja je nanijela štetu srbijanskom narodu i donijela mu povijesno "svu bedu ovoga sveta".

Istovremeno, premijer Republike Hrvatske Tihomir Orešković komentirajući jučerašnje uhićenje navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu, izjavio je u subotu da prema informacijama hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) uhićena osoba nije hrvatski špijun, da je bio major u Jugoslavenske vojske, a u vrijeme Domovinskog rata borio se protiv Republike Hrvatske te da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo.

Kako prenosi Hina, Orešković je u izjavi za HTV rekao da više informacija očekuje od Ministarstva vanjskih poslova RH. Istaknuo je kako se nada da ovo nije još jedna provokacija Republike Srbije.

XS
SM
MD
LG