Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum ali neće uticati na stav RS


Sa sastanka u Beogradu, 1. septembar 2016.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu danas podržali najavljeni referendum u Republici Srpskoj, ali "ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova" povodom njegovog održavanja, saopšteno je danas nakon sastanka sa političkim predstavnicima RS u Beogradu.

U zajedničkom saopštenju Nikolića i Vučića posle sastanka navodi da se će Srbija, bez obzira na odredjene razlike u vidjenjima situacije u regionu uvek podržati srpski narod, gradjane RS i njene institucije.

"Nikolić i Vučić nisu pružili podršku ali ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja najavljenog referenduma", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osnovna tema razgovora bila očuvanje stabilnosti i mira u regionu i da su Nikolić i Vučić istakli da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i integriteta entiteta RS.

Predsednik i premijer Srbije osudili su, kako se dodaje, organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i kako se navodi, "licemerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od značajnog dela medjunarodne zajednice".

XS
SM
MD
LG