Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Obustava istrage protiv dvije osobe za napad na Vučića, predmet i dalje aktivan


Sud BiH, Ilustracija

"Postupajući tužitelj Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv dvije osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili kazneno djelo", navode iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvu BiH postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije Vučića na kojem se intenzivno radi.

"U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično djelo", dodaju iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH dodaju da javnost treba znati i činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična djela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dana 06. 06. 2016. godine, dostavljena Tužilaštvu BiH.

XS
SM
MD
LG