Dostupni linkovi

Rajan Lohti ostao bez vodećih sponzora posle skandala u Riju


Američke novine sa Rajan Lohtijem na naslovnoj strani
Američke novine sa Rajan Lohtijem na naslovnoj strani

Dan nakon zatvaranja Olimpijskih igara u Brazilu, poznatog američkog plivača Rajana Lohtija napustila su četiri glavna sponzora zbog njegovog nedoličnog ponašanja i lažnih tvrdnji da je opljačkan u Riju de Žaneiru.

Jedan za drugim, sponzori su počeli da raskidaju ugovore o sponzorstvu ovog osvajača 12 olimpijskih medalja.

Najpre je američki proizvođač kupaćih kostima "Spido" saopštio da će 50.000 dolara prvobitno namenjenih Lohtiju sada donirati humanitarnoj organizaciji "Save The Čildren", koja pomaže mladima u Brazilu.

"Ne možemo da oprostimo ponašanje koje se protivi vrednostima iza kojih je naš brend godinama stajao", navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija "Ralf Loren" je navela da je njihovo sponzorisanje Lohtija bilo konkretno podrška zbog Olimpijade i da ugovor neće produžiti.

Kompanija koja proizvodi sredstva za depilaciju "Sineron kandela" oglasila se saopštenjem u kojem se zahvaljuje Lohtiju na dosadašnjoj saradnji, ali ističe da prekida partnerstvo sa Lohtijem jer od svojih poslovnih partnera zahteva visoke standarde.

Poslednji u nizu je japanski proizvođač dušeka "Ervejv", prenosi AP.

Lohti se izvinio za svoje ponašanje nakon što je brazilska policija utvrdila da je izmislio priču da su on i nekolicina njegovih kolega opljačkni u Rio de Žaneiru, uz pretnju vatrenim oružjem.

XS
SM
MD
LG