Dostupni linkovi

Isinbajeva odlučila da završi karijeru


Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva

Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, objavila je danas da završava sportsku karijeru.

"Pozvala sam vas da vas obavestim da sam odlučila da završim karijeru", rekla je Isinbajeva na vanrednoj konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru, prenosi Tass.

"Danas u Riju, 19. avgusta 2016. godine, Jelena Isinbajeva završava svoju karijeru. Veoma sam srećna što sam ispunila svoje snove, osvojila sam sve moguće medalje, sve moguće titule, osvojila sam ljubav navijača širom sveta", rekla je ona.

Isinbajeva nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su atletičari Rusije suspendovani zbog doping skandala.

Ona je na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu. Isinbajeva (34) 28 puta je obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka.

Isinbajeva je prva žena koja je preskočila pet metara, a drži svetski rekord rezultatom pet metara i šest centimetara.

Ruskinja je danas objavila video snimak svog "poslednjeg skoka". Taj video snimljen je u njenom rodnom Volgogradu, a prati ga poruka: "Ovaj skok završava moju karijeru i otvara novu etapu u mom životu. Neću se predati. Idem dalje".

Isinbajeva je na konferenciji za novinare u Riju navela da razmatra ponudu da predvodi Atletski savez Rusije.

Ona je ranije danas izabrana u Sportsku komisiju Medjunarodnog olimpijskog komiteta.

XS
SM
MD
LG