Dostupni linkovi

Kosovo: Reakcije na prisluškivanje funkcionera DPK


Priština
Priština

Kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje pozvao je odgovorne da reaguju na objavljene snimke telefonskih razgovora šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, navodeći da oni dokazuju da je Grabovci produžena ruka “dva stuba organizovanog kriminala Hašima Tačija i Kadri Veseljija”.

Kosovski portal Insajder saopštio je da poseduje više od hiljadu telefonskih razgovora Adema Grabovcija iz 2011. koji dokazuju njegov uticaj prilikom zapošljavanja u visokim državnim institucijama.

Portal tvrdi da Grabovci koordiniše sve nezakonske aktivnosti unutar partije, da zapošljava na stotine ljudi, bira članove različitih saveta, direktore preduzeća i nezavisnih agencija. Portal je saopštio da će se narednih dana objaviti ti snimci.

Iz Samoopredeljenja su na konferenciji za novinare u utorak rekli da telefonski razgovori dokazuju koliko je Kosovo “zarobljeno od strane političke mafije”.

Iz Državnog tužilaštva Kosova u međuvremenu je saopšteno da će državni tužioc u sredu održati konferenciju za novinare o ovom pitanju.

XS
SM
MD
LG