Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jerevan: Napadači oslobodili i poslednja dva taoca


Policija u Jerevanu tokom protesta, 29. jul 2016.

Napadači koji su gotovo dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu oslobodili su poslednja dva taoca, objavile su lokalne vlasti, nakon što su sinoć u prestonici Jerevanu održani novi protesti.

"Dva lekara koji su bili jedini preostali taoci su napustili okupiranu zgradu juče naveče", izjavila je portparol jermenskog Ministarstva zdravlja Anahit Hajtajan, a prenela agencija AFP.

U Jermeniji je situacija napeta otkad je grupa naoružanih ljudi zauzela policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula, zahtevajući puštanje na slobodu vođe opozicije Žiraira Sefiljana.

Dugotrajna opsada policijske stanice, međutim, izgleda da nije okončana, pošto izveštač AFP javlja da se na licu mesta čuju eksplozije.

Napadači, koji su u stanici zaplenili arsenal oružja i ubili jednog policajca, uzeli su kao taoce četvoro lekara, koje su postepeno oslobađali.

Jermenske vlasti su u subotu upozorile da imaju pravo da upotrebe silu protiv grupe koja sebe naziva Sasna Tsrer, ali još nisu krenuli u akciju da zauzmu zgradu.

Protest u Jerevanu, održan u subotu uveče, u kojem je učestvovalo više hiljada ljudi, okončan je bez sukoba, osim što se jedan muškarac polio benzinom i zapalio, pa je prebačen u bolnicu.

XS
SM
MD
LG