Dostupni linkovi

Skupština CG: Poziv OEBS-u da nadgleda izbore u oktobru


Darko Pajović predsjednik Skupštine Crne Gore
Darko Pajović predsjednik Skupštine Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović pozvao je u utorak Parlamentarnu Skupštinu OEBS-a da posmatra oktobarske parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore Pajović je, na otvaranju plenarne sjednice zasjedanja Parlamentarne skupštineOEBS-a u Tbilisiju rekao da je nepovjerenje u vezi sa izbornim procesom u Crnoj Gori dovelo do toga da je 11 od 12 političkih subjekata u parlamentu sjelo za sto i nakon više mjeseci razgovora potpisalo Sporazum o saradnji između vlasti i opozicije.

"Rezultat tog Sporazuma je Vlada izbornog povjerenja, koja je izabrana, a u kojoj se nalaze predstavnici vlasti, ali i prvi put nakon uspostavljanja višepartijskog sistema i opozicija", podsjetio je Pajović.

On je dodao da je partija na čijem je čelu, 27. januara ove godine dala uslovnu podršku Vladi, tražeći ulazak opozicije u izvršnu vlast.

Prema njegovim rijčima, po prvi put nakon 27 godina, opozicija je preuzela resore u vladi, uključujući ministarske pozicije, u ministarstvima unutrašnjih poslova, finansija, poljoprivrede, rada i socijalnog staranja, kao i potpredsjednike Vlade Crne Gore.

XS
SM
MD
LG