Dostupni linkovi

Na sjednici Kantona Sarajevo napadnut zastupnik


Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke
Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta nakon što je zastupnik Rasim Smajić (BOSS) fizički nasrnuo na zastupnika Naše stranke (NS) Predraga Kojovića, ali je potom nastavljena na zahtjev zastupnika NS-a.

Nakon uvreda Rasima Smajića upućenih zastupnici Sabini Ćudić, Predrag Kojović je stao u njenu odbranu, nakon čega ga je Smajić fizički napao s leđa.

Naša stranka već dvije godine govori neopravdanim privilegijama koje uživaju predstavnici vlasti. U skladu s tim, zastupnica Sabina Ćudić danas je problematizirala pitanje parking privilegija zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, koje direktno utiču na život i zdravlje građana, pojasnio je Kojović.

Tome u prilog, ponudila je dokumentovani primjer zastupnika Smajića koji svojim vozilom uzurpira sigurnost građana u ulici Nedima Filipovića. U izlaganju je spomenula i problem majki sa bebama koje su posebno molile zastupnika Smajića da pomjeri vozili na šta im on kontinuirano odgovara da kao zastupnik može raditi šta želi, kazao je Kojović.

Nakon upućenog pitanja Ministarstvu saobraćaja da pojasne status zastupničkih privilegija, zastupnik Smajić je uputio niz gnusnih prijetnji zastupnici Ćudić, te joj više puta naglasio da poruči majkama iz ove ulice šta će uraditi njima i njihovoj djeci.

"Riječi koje je koristio su u toj mjeri gnusne da mi je zaista nemoguće izgovoriti ih. Pozivajući se na poslaničku intervenciju zatražio sam da verbalne prijetnje upućene kolegici prestanu, na što je kolega Smajić reagovao silom. Ova vrsta ponašanja nažalost naša je realnost, koja je ovaj put samo zabilježena kamerom" je zastupnik Naše stranke Predrag Kojović.

Reagovala je i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine koja je najoštrije osudila fizički napad koji je zastupnik Rasim Smajić izveo u toku zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo na predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića.

XS
SM
MD
LG