Dostupni linkovi

Slučaj Savamala: Optužbe da Vučić umanjuje nedela


Sa protesta zbog rušenja u Savamali, ilustracija

Vladimir Marković, vlasnik firme “Transport peroni”, čiji je objekat srušen u izncidetu u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, izjavio je da premijer Srbije Aleksandar Vučić umanjuje nedela počinioca ovog čina.

Podsećamo, u izbornoj noći između 24. i 25. aprila grupa lica sa fantomkama na glavama srušila je sve objekte u Hercegovačkoj, delu lokacije na kojoj se gradi naselje “Beograd na vodi”.

Premijer Vučić je za taj čin u sredu optužio vlasti grada Beograda, dok se gradonačalnik Siniša Mali tim povdom nije oglasio.

Marković, koga je premijer u svojim medijskim nastupima direktno prozvao, medijima je prosledio saopštenje u kom navodi da Vučićevom, kako se izrazio, „herojskom i istorijskom izjavom“, nisu preterano fascinirani vlasnici sravnjenih objekata u Hercegovačkoj ulici.

“Ponovo se vrlo istrajno sva nedela umanjuju, a vrh beogradske vlasti veliča u svom bojnom jurišu“, napisao je Marković i dodao da je neporušene objekte ofarbao i obeležio fluoroscentnom bojom kako ne bi bili ruglo, već da se, kako je naveo, „uklope u fensi ambijent“.

XS
SM
MD
LG