Dostupni linkovi

Zvizdić: Predstoji završni sastanak o mehanizmu koordinacije


Denis Zvizdić
Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić očekuje da bude održan još jedan sastanak sa predstavnicima Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) o mehanizmu kooordinacije i da bi to trebalo da bude završni razgovor, jer je svaki član i svaki detalj prodiskutovan više puta.

"Sve van toga bilo bi neargumentovano i bespotrebno odugovlačenje", smatra Zvizdić, prenosi list "Dnevni avaz".

On je rekao da je tehnički dio pregovora o prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU u završnoj fazi.

"Prema prvim informacijama, naš pregovarački tim je, na bazi smjernica koje je utvrdilo Predsjedništvo BiH i uz korektnost predstavnika Evropske komisije, uradio dobar posao", istakao je Zvizdić.

Očekuje da će finalni prijedlog, vjerovatno u nekoliko narednih sedmica, ući u proceduru odobravanja od nadležnih institucija.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je pripremila više projekata sa područja cijele zemlje za veliki samit zemalja zapadnog Balkana u Parizu početkom jula, koji su, u skladu sa sa predviđenim procedurama, kandidovani prema nadležnim tijelima zaduženim za pripremu ove investicione konferencije.

XS
SM
MD
LG