Dostupni linkovi

Klinton prekršila interna pravila korišćenjem ličnog servera


Hilari Klinton

Interna istraga američke vlade utvrdila je danas da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbednost na internetu tako što je koristila privatni server i privatne elektronske pošte dok je bila državna sekretarka, javila je agencija Frans pres ocenjujući da ta kritika dolazi u nezgodnom trenutku za Klinton, koja je u stranačkoj trci za kandidata za Belu kuću.

U izveštaju odseka Stejt departmenta navodi se da su registrovane "sistematske greške u sistemu komunikacije i elektronske pošte" dok je Klinton bila šefica diplomatije od 2009. do 2013. godine.

Komentarišući izveštaj, portparol Klintonove Brajan Felon naveo je da su njeni postupci u skladu sa prethodnim državnim sekretarima koji su "takođe koristili lični i-mejl", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Falon je priznao da je "trebalo preduzeti korake" za bolje održavanje službene evidencije, javlja Gardijan.

"Izveštaj pokazuje da su problemi s elekstronskim sistemima evidencije bili dugotrajni, kao i da nije postojala mogućnost da neko ko je na njenoj poziciji ima elektronsku poštu Stejt departmenta", saopštio je tim koji vodi predizbornu kampanju Hilari Klinton.

XS
SM
MD
LG