Dostupni linkovi

Budva: Jednake i previsoke cijene umiranja


Groblje u Budvi, arhivska fotografija
Groblje u Budvi, arhivska fotografija

Nakon sedam godina, mjesto vječnog počinka, u Budvi ponovo ima jednaku cijenu za sve – tržišna inspekcija je naložila ukidanje duplih i skupljih cijena za kupce grobnog mjesta koji nemaju budvansku ličnu kartu.

I to nije jedini kuriozitet koji prati umiranje u "metropoli turizma" – oni koji je odaberu za sahranu, umjesto vječnim mirom, biće okruženi stambenim zgradama.

U gradu sa najvećim prilivom stanovništva, lokalna vlast je cijenom pokušala obezbijediti dovoljno prostora za ukop mještana.

Sve dok se ovih dana nije umiješala tržišna inspekcija i naložila da smrt mora imati jednaku cijenu za sve.

"Moramo da ukinemo dvojne cijene i da u ravnopravan položaj stavimo sve potrošače, kao i za svaku drugu vrstu robe, tako i za ova grobna mjesta", navodi Božidar Milović.

Znači, bilo da je neko stanovnik Podgorice ili Cetinja, ili je stanovnik Rusije ili Engleske, ukoliko zaželi da kupi ovdje grobno mjesto, i za njega važi cijena od 4.800 eura, kao i za mještane Budve – objašnjava Milović.

U prvi mah se može učiniti da je grobno mjesto u Budvi preskupo, u odnosu na, recimo, Nikšić gdje se na vječni počinak mođe za upola te cijene. Opširnije u tekstu Jasne Vukićević "Budva: U 'metropoli turizma' jednake i previsoke cijene umiranja".

XS
SM
MD
LG