Dostupni linkovi

Gojković: Konstitutivna sednica skupštine posle 28.maja


Skupština Srbije
Skupština Srbije

Dosadašnja predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će točan datum konstitutivne sjednice novog saziva parlamenta biti poznat poslije skupštine Srpske napredne stranke (SNS) koja je zakazana za 28. maj.

Upitana zašto će se datum sjednice znati poslije izvanredne skupštine SNS-a Maja Gojković je rekla da konstitutivna sjednica novog saziva parlamenta "nije samo verifikacija mandata već i izbor predsednika i potpredsednika parlamenta".

"Vladajuća većina treba da predloži svoje kandidate za te funkcije, a takvih predloga za sada nema. Potreban je i širi dogovor vladajuće većine i opozicije ko će da bude na tim funkcijama", rekla je Maja Gojković.

Novi saziv skupštine treba bude konstituiran 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora. Republička izborna komisija konačne rezultate proglasila je 5. maja.

Prvu sjednicu novog saziva zakazuje dosadašnja predsjednica parlamenta Maja Gojković.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u ponedjeljak, poslije konzultacija sa predstavnicima izbornih lista koje će imati poslanike u Skupštini, mandat za sastavljanje nove vlade povjerio lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću.

XS
SM
MD
LG