Dostupni linkovi

Ministarstvo: ‘Informer’ nije prekršio Zakon tekstovima o Dojčinoviću


Stevan Dojcinovic
Stevan Dojcinovic

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije poslalo je dopis Mreži za istraživanje kriminala i korupcije KRIK kojem je navelo da dnevni list „Informer“ nije prekršio Zakon o javnom informisanju kada je pisao o glavnom uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću.

U ovim tekstovima Informer je otvoreno vređao i klevetao urednika KRIK-a, optužviši ga da je „lažni novinar“, „zapadni špijun“, „saradnik mafije“, „sadomazohista“ i „medijski terorista“.

Kampanju koju je „Informer“ vodio protiv KRIK-a osudila su novinarska udruženja, nevladine organizacije kao i brojni mediji u Srbiji i inostranstvu.

Komisija za žalbe Saveta za štampu donela je prethodno odluku da je tabloid „Informer“ prekršio Kodeks novinara Srbije u tekstovima, a urednik KRIK-a je tužio ovaj list.

Ministar kulture Ivan Tasovac je izjavio da će ministarstvo reagovati ukoliko se utvrdi da je bilo povrede Zakona o informisanju.

Ministarstvo je u sredu obavestilo KRIK da je utvrdilo da „Informer“ nije prekršio zakon, ali novinarima nije moglo da dostavi tu odluku u pisanoj formi jer, kako navode, ona ne postoji.

XS
SM
MD
LG