Dostupni linkovi

RTV: Zaposleni traže vraćanje smenjenih kolega na posao


Radio TV Vojvodine
Radio TV Vojvodine

Zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) saopštili su danas da na sastanku koji je održan na inicijativu novog v.d. rukovodstva te kuće, nisu dobili objašnjenja zašto je preko noći došlo do potpune promene uredjivačke koncepcije.

U otvorenom pismu zaposlenih se navodi da na jučerašnjem sastanku od rukovodstva nisu dobili odgovor na pitanje zašto su sklonjeni ljudi zbog čijeg rada je ugled te medijske kuće porastao u javnosti u poslednjih nekoliko godina.

"Umesto obrazloženja, v.d. rukovodstvo je iznelo samo paušalne i uvredljive tvrdnje da smo do sada radili neprofesionalno i da su naši izveštaji bili jednostrani", navodi se u pismu.

Zaposleni zahtevaju da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta, jer rukovodstvo koje se nalazi u v.d. statusu i koje nije izabrano na konkursu, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo.

"Nakon jučerašnjeg obraćanja javnosti, spisak potpisnika zajedničkog pisma se uvećava. Stav koji smo juče izneli, svojim potpisom je podržalo sto zaposlenih iz svih sektora RTV", dodali su zaposleni.

U RTV su u prethodnom periodu smenjeni programski direktor Slobodan Arežina, zatim su ostavke podneli direktor Srdjan Mihajlović i direktorka TV Novi Sad Marjana Jović, a smenjeno je još 14 urednika koji su bili zaduženi za informativni program.

Novinarska udruženja i pojedine stranke ocenili su da je reč o političkim smenama i pritiscima vladajuće strukture.

XS
SM
MD
LG