Dostupni linkovi

Dodik: Nisam RS, ali jesam njen predsjednik


Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je o izjavi člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da "Milorad Dodik nije Republika Srpska" kako je Ivanić najmanje pozvan da daje komentare o tome ko je i koliko opredijeljen za Republiku Srpsku.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u ekskluzivnom intervjuu za Radio Slobodna Evropa optužio je Milorada Dodika da zloupotrebljava emocije građana kada govori o tome da je opozicija izdajnik interesa Republike Srpske, te mu poručuje da on nije Republika Srpska.

"Naravno da ja nisam i ne mogu biti Republika Srpska, ali jesam predsjednik Republike Srpske. Ujedno sam i jedini predsjednik u istoriji Srpske koji je demokratskom voljom većine dva puta biran, za razliku od Ivanića koji je uvijek i sve gubio, osim posljednjih izbora na kojima je pobijedio isključivo zahvaljujući podršci Bakira Izetbegovića i pomoći bošnjačkih glasova", istakao je Dodik u izjavi Srni.

Predsjednik RS je rekao da je potpuna zamjena teza govoriti o odgovornosti vlasti za izazivanje aktuelne situacije u vezi sa protestom opozicije i mitingom podrške RS i njenim institucijama.

"Oni su ti koji su sve ovo izazvali i koji su željeli da iz Banjaluke u svijet ode slika o Republici Srpskoj kao nestabilnom društvu u kojem vlast ne uživa podršku građana. Naravno da im to ne možemo i ne smijemo dopustiti. Naša obaveza kao demokratske i legitimne vlasti jeste da štitimo interese Srpske, a to ćemo na jedan veličanstven način učiniti i na sutrašnjem mitingu", poručio je Dodik.

XS
SM
MD
LG