Dostupni linkovi

Dragan Marović izašao iz zatvora nakon sporazuma o priznanju krivice


Dragan Marović izašao iz zatvora

Budvanin Dragan Marović je napustio zatvor u Spužu, nakon što je juče potpisao sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice.

Marović je uhapšen prije devet mjeseci, tačnije sredinom avgusta prošle godine kada je novi specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo niz hapšenja zbog budvasnkih funkcionera i uglednih biznismena osumnjičenih da su akteri korupcionaških afera.

Marović ćeliju napušta nakon što je baš kao i njegov brat Svetozar i sinovac Miloš, odlučio da poslije mjeseci negiranja prizna da je kriv za ono što bu se stavlja na teret. Slobodu bi iduće nedjelje trebao da ugleda i Svetozar Marović, koji je označen kao šef kriminalne organizacije.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je Dragan Marović odlučio da promijeni svoju odbranu i sa specijalnim tužilaštvom potpiše sporazum o tome da je jedan od aktera malverzacija počinjenih u slučajevima TQ Plaza, izgradnje platoa na Jazu, izgradnje donjeg bulevara u Budvi i puta u selu Krapina, kojim je budvanskoj kasi nanijeta višemilionska šteta.

Nezvanično se spekuliše da je Dragan Marović pristao da odleži ukupno godinu i pet mjeseci.

Prije njega da prizna krivicu, odlučio je njegov brat i visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović, koji bi zatvor trebalo da napusti sljedeće nedjelje.

Mlađi Marović je nakon nagodbe, pristao da odrobija ukupno godinu zatvora i vrati 380 hiljada eura.

XS
SM
MD
LG