Dostupni linkovi

Hrvatska: Novinari zatražili ostavku ministra kulture


Saša Leković
Saša Leković

Više od dvjesto hrvatskih novinarase okupilo na “šetnji” od Novinarskog doma do Ministarstva kulture gdje su prosvjedovali zbog narušavanja medijskih sloboda i tražili ostavku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

"Aktualna vlast čini sve da bi onemogućila slobodu medija i neovisnost novinarstva. Na sve što smo dosad upozoravali su se Ministarstvo kulture na čelu sa Zlatkom Hasanbegovićem, Vlada, Sabor i predsjednica države oglušili pa čak i na međunarodne apele podrške Hrvatskom novinarskom društvu ", rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković.

Ispred Ministarstva kulture prosvjednici su položili olovke ispred transparenta s tekstom Opće deklaracije o ljudskim pravima i člankom Ustava koji jamči slobodu medija kao simboličan čin kojim žele ukazati da je vlast pokopala ta zajamčena prava.

Novoizabrani ministar Zlatko Hasanbegović nakon dolaska u Ministratvo ukinuo je financiranje neprofitnih medija. Na Hrvatskoj radio televizija smijenjeno je 70 urednika, a jedan novinar je dobio otkaz.

XS
SM
MD
LG