Dostupni linkovi

Grujičić kandidat srpskog političkog bloka za načelnika Srebrenice


Ilustrovana fotografija
Ilustrovana fotografija

Predstavnici srpskih političkih stranaka u Srebrenici dogovorili su se oko zajedničkog kandidata za načelnika općine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima. Jednoglasno su izabrali Mladena Grujčića iz Srebrenice.

Grujičić je član stranke SNSD-a, a na izbore će izaći kao nezavisni kandidat. Također, on je i predsjednik Udruženja palih boraca RS-a.

-Obećavam da ću se zalagati za dobrobit svih ljudi koji žive u Srebrenici bez obzira na nacionalnost. Mislim da mora doći do promjena, jer ako se ovako nastavi u Srebrenici će biti nekih dvije hiljade stanovnika. Na račun Srebrenice žive mnogi gradovi, a najmanje od toga koristi imaju Srebreničani - kazao je Feni Mladen Grujčić.

Na naše pitanje kakvo ima mišljenje o bošnjačkom kandidatu Ćamilu Durakoviću, Grujičić nije htio ništa reći, osim što je pozvao građane Srebrenice da glasaju za njega.

Momčilo Cvijetinović, predsjednik Općinskog SDS-a u izjavi za Fenu je rekao da je bilo razmišljanja oko raznih kandidata, ali da su se ipak odlučili da to bude Mladen Grujčić.

- Mlad je i perspektivan čovjek, te član porodice poginulog borca - rekao je Cvijetinović.

XS
SM
MD
LG