Dostupni linkovi

Raspisan tender za projekte koje Srbija finansira u Srebrenici


Vučić u Srebrenici: želimo da gradimo zajedničku budućnost
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

VIDEO: Investiciono-razvojna konferencija u Srebrenici, juli 2015.

Razvojni program UN /UNDP/ raspisao je međunarodni tender za izbor izvođača za izradu tri projekta koji će u Srebrenici biti realizovani sredstvima Vlade Srbije.

Sredstva je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru, kada je rekao da će pomoć iznositi pet miliona evra, od kojih su dva miliona uplaćena na račun opštine nekoliko dana nakon konferencije.

Preostala tri miliona evra obećana su za finansiranje projekata za koje opština Srebrenica odluči da su prioritetni.

Nakon usaglašavanja prijedloga, Skupština ove opštine usvojila je listu prioriteta po kojoj će se sredstvima Vlade Srbije rekonstruisati glavna saobraćajnica i trotoari kroz Srebrenicu, te izgraditi trotoari na dijelovima gdje ne postoje, zatim izgraditi novi objekat za dječije obdanište.

Treći projektni zadatak je izgradnja mosta na lokalitetu Oštrika, koji je u ratu porušen, preko zaliva akumulacionog jezera Perućac na Drini.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović rekao je Srni da će tender biti otvoren 21 dan i da se očekuje da će biti izabran izvođač kako bi se pripremila kvalitetna projektna dokumentacija i izgradnja predviđenih objekata počela u septembru.

Nadzor nad radovima i kontrolu kvaliteta izvedenih radova obavljaće stručnjaci UNDP-a i Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG