Dostupni linkovi

Vučić u Mostaru: Regionalna stabilnost od ključnog značaja


Aleksandar Vučić, ilustrativna fotografija
Aleksandar Vučić, ilustrativna fotografija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je s delegacijom u Mostar i održao sastanak sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, javlja televizija N1. On će sa zvaničnicima regiona prisustvovati Međunarodnom sajmu privrede.

"Imali smo dobar razgovor, o saradnji Srbije i BiH, o regionalnim odnosima, o položaju srpskog naroda. Za Republiku Srbiju BiH je jedna od najznačajnijih trgovinskih partnera. BiH je četvrti trgovinski partner, treća izvozna destinacija posle Italije i Nemačke. Regionalna stabilnost je od ključnog značaja. Mnogo truda i napora ćemo uložiti da očuvamo mir i stabilnost za sve ljude na Zapadnom Balkanu", rekao je Vučić nakon sastanka sa Ivanićem.

Prema njegovim rečima, BiH, Srbija i Hrvatska imaju zadatak i obavezu da osiguraju stabilnost i bezbednost za sve svoje građane.

"Mnogo bolje je da imamo iskrene i otvorene odnose, da o njima govorimo i rešavamo ih, nego da probleme stavljamo pod tepih. Tako ću se ponašati, biću potpuno otvoren i iskren", kazao je Vučić.

Nakon sastanka sa Ivanićem planirano je da se Vučić susretne sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru.

XS
SM
MD
LG