Dostupni linkovi

Laachraoui i službeno identificiran kao drugi bombaš


Najim Laachraoui
Najim Laachraoui

Belgijsko savezno tužiteljstvo u petak je i službeno potvrdilo da je Najim Laachraoui drugi bombaš samoubojica koji se raznio u bruxellskoj zračnoj luci Zaventem.

"Nakon analize DNK-a i drugih istražnih radnji obavljenih u posljednjih nekoliko sati, savezno tužiteljstvo sada može potvrditi da je drugi bombaš samoubojica iz zračne luke Zaventem, koji se nalazi lijevo na snimci trojice osumnjičenih, Najim Laachraoui, rođen 18. maja 1991.", navodi se u priopćenju tužiteljstva, koje tako i službeno potvrđuje informaciju koja je neslužbeno poznata već dva dana.

Njegov DNK pronađen je i u toku istrage terorističkih napada u Parizu, 13. novembra prošle godine i to u jednoj unajmljenoj kući u Auvelaisu, 70-ak kilometara južno od Bruxellesa i jednom stanu u bruxelleskoj općini Schaerbeek, koje su koristili teroristi pripremajući se za te napade.

Njegov DNK pronađen je i u dvorani Bataclan u Parizu i Stade de France, prenosi Hina.

Drugi bombaš samoubojica bio je Ibrahim El Bakraoui, koji je već ranije identificiran, kao napadač u bruxellskoj zračnoj luci. On se na poznatoj snimci nalazi u sredini.

XS
SM
MD
LG